Archive for July, 2009

July 8th, 2009

Sesam-chilimarinerad kyckling i tortilliabröd

Ja, jag vet, det e i princip samma sak som taccos, men det finns ju så många sätt att variera sig på så jag tänkte bara inspirera er till att modifiera era taccos. Möjligheterna är oändliga!


Ingredienser
Tortillabröd
2 kycklingfiléer
1/3 chilifrukt
4 msk sesamfrön
en skvätt olivolja
2 tomater
½ gurka
ca 10 salladsärtor
ruccola & maché sallad
1 spetspaprika (eller vanlig paprika)
1 rödlök
1 sats guacamole

Gör såhär
1. Gör guacamolen
2. Hacka chilin mycket smått och lätt i en bunke tillsammans med lite olja och sesamfröna
3. Marinera kycklingen en kort stund i marinaden
4. Stek kycklingen tills den fått lite färg och är tillagad rakt igenom
5. Hacka grönsakerna i den storlek du vill ha dem och lägg upp i små skålar eller på ett större fat
6. Värm tortilliabröden några sekunder i micron – sen är du färdig att äta!

Enjoy!

July 7th, 2009

Hallon- och marängkaka

Jättesmarrigt!! Lite vardagslyx eller något att servera vännerna! Denna kaka är smarrig när som och jag tror dessutom att den är lika god med annan frukt eller bär.

Ingredienser
75 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
4 äggulor
1-2 dl hallon

4 äggvitor
2 dl strösocker
½ tsk ättiksprit

Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smörj och bröa en form (helst rektangulär ca 20 x 30 cm)
3. Vispa smör och socker poröst
4. Tillsätt äggulorna en i taget under vispning
5. Blanda i de torra ingredienserna och mjölken – vispa
6. Bred ut smeten i formen och strö över bären
7. Vispa äggvitorna i en ren bunke tills det blir ett fast skum
8. Tillsätt sockret sakta under kraftig vispning och tillsätt till slut ättikspriten, även den under kraftig vispning
9. Bred ut marängen över kakan
10. Grädda mitt i ugnen i ca 40-45 minuter. Kolla till kakan ibland så marängen inte bränns vid.
11. Låt kakan svalna och skär sedan upp den i rutor

Hoppas ni ska tycka den e lika smarrig som jag tyckte!
Enjoy!

July 7th, 2009

Tortellini med vegetarisk sås

Påhitt e alltid den bästa maten… tycker jag i alla fall :)
Igår gjorde jag tortellini med en vegetarisk sås, inspirerad av den vegetariska lasangen vi gjort tidigare. Testa vettja!

Ingredienser
1 zucchini
2 morötter
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
½ chilipeppar (alternativt spansk peppar)
olivolja
2½ dl créme fraiche
1 burk krossade tomater
salt & peppar
1 kruka basilika
Tortellini med spenatfyllning
Fetaost

Gör såhär
1. Skär zucchinin och morötterna i lagom bitar
2. Hacka lök, vitlök och chili
3. Fräs morötter, lök, vitlök och chilin i oljan en liten stund (se till så det inte bränns)
4. Lägg sedan i zucchinin, krossade tomater, créme fraiche och salt & peppar
5. Låt koka ca 10 minuter och lägg till sist i den hackade basilikan
6. Koka tortellinin enl anvisningarna på förpackningen
7. När allt är klart, lägg upp tortellinin och lägg sås över
8. Smula till sist över önskad mängd fetaost

Enjoy!

July 6th, 2009

Somrig efterrätt med grillad ananas

Tänk vad mycket man kan hitta på som e lätt, nyttigt och gott. Igår skulle jag överraska min pojkvän med en härlig middag och efterrätt – hade dock inte så lång tid på mig. Då kom jag på att frukt, choklad och glass är en lätt och god efterrätt. För att göra det lite lyxigare valde jag lite mer exotisk frukt. Testa med din favoritfrukt!!!

Ingredienser
½ ananas
1 sharonfrukt
några bitar mörk choklad
glass

Gör såhär
1. Skär bort “skalet” på ananasen och skär bort det hårda i mitten
2. Skär i skivor och lägg på grillen en liten stund, räcker nog med 3-5 minuter. (Jag använde elgrill)
2. Skär sharonfrukten i “båtar”
3. Hacka chokladen
4. Lägg upp frukten på en tallrik och strö chokladen över ananasen så den smälter
5. Lägg till sist upp glassen på tallriken och servera!

Enjoy!

July 2nd, 2009

Club Sandwich

Fantastiskt vilken inspiration man kan få genom att kolla runt bland recept på nätet. Igår kollade jag lite och fick inspiration till att göra min egen Club Sandwich. SUPERgott verkligen. Jag rekommenderar er att testa o göra er egenkomponerade Club.


Ingredienser
Nybakat bröd
Kycklingfiléer – kryddad med sesamfrön och ört- och vitlöksblandning
Sallad
Avokado
Rödlök
Tomat
Olivolja
Vitlök
Kotlettbacon

Gör såhär
1. Dela kycklingfiléerna på längden så det blir plattare filéer
2. Krydda kycklingen och stek på “lagom” värme en liten stund tills de är färdiga
3. Knaperstek kotlettbaconen
4. Skär tomaten i smala skivor och gör detsamma med rödlök och avokado
5. Skär brödet så du får 2 skivor per person
6. Torrstek brödskivorna i en stekpanna eller rosta dem i en brödrost
7. När de är rostade, skvätt lite olivolja på brödskivorna och gnugga in lite vitlök
8. Lägg nu ihop din sandwich
– brödskiva, sallad, rödlök, kycklingfiléer, bacon, tomat, avokado och till sist den andra brödskivan
9. Skär mackan i två bitar så blir det lättare att äta den

Mums! Enjoy!