Archive for February, 2012

February 21st, 2012

Årets semlor

20120222-060406.jpg

Vilken härlig bakkväll. Jag älskar semlor och imån har vi bjudit in några nära vänner för semmelfika. Naturligtvis bakar jag efter mammas recept, det finns inget annat. Ni hittar det här

February 12th, 2012

Laxbiff i pita med färsk mango och stark sås

Igår åt vi jättegott, en favvis hos oss, laxbiffar. Superenkelt att göra och är färdigt på noll-nix-tajm.

Ingredienser
2 laxbitar (såna du hittar i 4-pack i frysdisken)
Sambal olec
Salt & peppar
En liten skvätt matlagningsgädde
Ströbröd
1 ägg

Vi gjorde så här
1. Tina fisken
2. Lägg ner fisk, ägg, ströbröd, kryddor och matlagningsgrädde i en matberedare och mixa tills det blir en smet. Behöver inte vara helt slät.
3. Stek biffar (går snabbt, typ 1,5 minut på varje sida)
4. Servera sedan med de grönsaker du känner för och kanske lite färsk mango. Vi hade romansallad, tomater, gurka och mango.
5. Till hade vi även en egen sås. Blanda turkisk yoghurt, Sambal olec och mango chutney. Gör så stark som tungan klarar av.

February 10th, 2012

Fläskfilégryta med couscous

Idag gjorde Johan en riktigt god fredagmiddag, fläskfilé. Busenkelt att göra men sååååå gott.

20120210-203624.jpg

Ingredienser
Fläskfilé
Hönsbuljong eller kantarellfond
Ca 2 dl crème fraîche
110 g konserverade kantareller
Salt & peppar
Cocktailtomater
1 msk hackad färsk timjan

Gör så här
1. Putsa fläskfilé och skär i ca 1 cm stora skivor
2. Stek köttet, salta och peppra.
3. Lägg i kantarellerna och stek med den en liten stund
4. Lägg i crème fraîche, buljong och timjan.
5. När grytan e klar och smakar som du vill ha den lägger du i tomaterna.

Servera med ris eller ex couscous. Mums!

Tags: