Archive for October, 2014

October 20th, 2014

Broccolifritters

Ikväll gjorde vi broccolifritters. Fantastiskt gott och lätt.

IMG_6625.JPG

Ingredienser
500 g broccoli
2 ägg
0,75 dl mjöl
1 dl parmesan
1 vitlöksklyfta
Salt
Peppar

Gör så här
1. Koka broccoli i några minuter
2. Blanda alla andra ingredienser i en bunke
3. Hacka avsvalnad broccoli och rör i bunken
4. Stek broccoliplättarna i olja tills de fått fin färg.

Servera med en liten sallad och matyoghurt blandat med fetaost. Mums!

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ingredients
500g broccoli
2 eggs
0.3 cups flour
0.4 cups grated parmesan
1 clove garlic
salt & pepper

Do this
1. Boil broccoli for a few minutes
2. Mix all the ingredients in a bowl
3. Chop the broccoli into smaller pieces
4. Fry the fritters in oil

Serve with a small salad and Greek yoghurt mixed with feta cheese.

October 15th, 2014

Kikärtsburgare med sötpotatis och skogschampinjoner

Idag gjorde jag en vegetarisk burgare som blev jättegod och det var superlätt att slänga ihop.

IMG_6518.JPG

Ingredienser
1 burk kikärtor
1/2 sötpotatis
3 skogschampinjoner
1 gul lök
2 msk potatismjöl
1 ägg
Svartpeppar
Salt
Vitlökspulver
Chilipulver

Så här gjorde jag
1. Skala sötpotatis och koka så den blir mjuk. Hacka under tiden löken och när det är några minuter kvar på potatisen, lägg i löken i vattnet och låt koka mjuk med potatisen. Häll i en sil och låt svalna
2. Häll av kikärtorna och lägg i en matberedare tillsammans med ägg och potatismjöl. Kör tills det mixats och kikärtorna bilvit en röra
3. Lägg i sötpotatis, svamp och lök. Kör sedan försiktigt så att det inte blir mos av allt. Det är najs med lite chunky bits.
4. Krydda, rör runt och smaka av
5. Stek i lite olja tills burgarna fått fin färg sen är det bara att njuta tillsammans med god tillbehör och där är smaken som baken. Denna gång tog vi klassikerna tomat, gurka, sallad och en hemmagjord sås med vitlök, rödlök, turkisk yoghurt, salt och peppar.