Site Overlay

Chokladbakelser med vaniljglass och hallon

Så goda chokladbakelser som var oförskämt lätta att göra!

Ingredienser
100 g smör
200 g mörk choklad
1/2 dl starkt kaffe
2 ägg
2 äggulor
1/2 dl strösocker
vaniljglass till servering
hallon till servering

Gör såhär
1. Smält smöret i en kastrull på spisen.
2. Dra av kastrullen från plattan, bryt chokladen i mindre bitar och låt dem smälta i smöret.
3. Rör därefter ner kaffet och låt svalna lite.
4. Vispa ägg, äggulor och strösocker vitt och pösigt.
5. Vänd försiktigt ner chokladsmeten i äggvispet.
6. Häll upp smeten i små ugnsfasta formar (de brukar inte behöva smörjas). (hit kan förberedas)
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 8 minuter.
8. Ytan ska ha stelnat, men bakelserna ska fortfarande vara lösa i mitten.
9. Låt svalna ett par minuter och servera sedan tillsammans med vaniljglass.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *