Site Overlay

Valnötspasta

Käkade för nån vecka sen denna valnötspasta och det var mycket gott! För att göra maten lite roligare fräste jag lite grovt hackade champinjoner i vitlök, så hade vi det och smått hackade sockerärtor till. Mycket gott och lätt att göra.

Ingredienser
400 g tortiglioni pasta
50 g pinjenötter
150 g valnötter
2 msk ströbröd
1 klyfta vitlök
2 msk olivolja
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn
2,5 dl mjölk eller grädde
50 g pecorinoost
50 g valnötter (till servering)

Gör såhär
1. Koka pastan al dente i välsaltat vatten.
2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
3. Mixa pinjenötter, valnötter, ströbröd, vitlök, olivolja, salt och peppar i en hushållsmixer.
4. Koka upp mjölken/grädden, slå den över nötterna och mixa ihop.
5. Blanda valnötsåsen med den nykokta pastan.
6. Servera med riven pecorinoost och garnera med krossade valnötter.

Tips!
Med grädde får man ett lite krämigare resultat och eftersom fett är en smakförhöjare så blir det också lite smaskigare såklart. Jag brukar använda matlagningsgrädde för att hålla ner fetthalten. Det blir supergott!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *