Site Overlay

Mörk pralin med nutellafyllning

Mumsiga mörka praliner. Jag gjorde sista steget med ljus choklad, men det var mest för att särskilja de olika pralinerna från varandra. Får nog köpa fler olika former till nästa år : )

Ingredienser
Mörk choklad
Nutella

Gör så här
1. Temperera chokladen (se instruktioner här)
2. Fyll pralinformen med choklad (det finns väldigt bra formar och instruktionsvideo hos bagaren och kocken)
3. Häll ut chokladen igen, vilket lämnar botten och kanterna chokladklädda
4. Ställ in ca 10 minuter i kylen (bra tips att ställa formen på en skärbräda, så är det lätt att flytta in och ut ur kylen)
5. Spritsa i nutella
6. Fyll på till max med choklad, skaka lite nätt på formen
7. Använd en degskrapa eller slickepott för att ta bort överflödig choklad
8. Ställ in pralinerna i kylen i ca 30 minuter
9. Nu är dina praliner klara. Ta ut dem ur formen och njut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *