Site Overlay

Fantastisk vegetarisk lasagne

Riktigt riktigt mumsig lasagne. Du måste testa!!!

Ingredienser
Röd sås:
2 morötter
2 zucchini
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk olja
1 burk krossade tomater (400 g)
1 dl vispgrädde (jag hade matlagningsgrädde och det funkade fint)
2 tsk salt
1/2 tsk socker
1 krm nymalen svartpeppar
blad från 1/2 kruka basilika

Fyllning:
250 g fryst bladspenat
200 g fetaost
8-10 lasagneplattor
150 g riven ost att strö över

Gör så här
1. Skala morötterna och skär dem i korta stavar och zucchinin i bitar.
2. Skala lök och vitlök och hacka dem. Hacka även chilin fint.
3. Fräs lök, vitlök och chili mjuk i oljan.
4. Tillsätt tomatkross, grädde, morötter, zucchini, salt, socker och peppar.
5. Låt allt puttra i 10 minuter. Tillsätt strimlade basilikablad.
6. Fördela 1/3 av den röda såsen i en ugnssäker form.
7. Tina spenaten (krama ut all vätska) och strö över hälften av den och fetaosten i smulor.
8. Täck med ett lager lasagneplattor.
9. Varva med ett nytt lager röd sås, spenat, fetaost och lasagneplattor.
10. Överst ett lager röd sås och riven ost.
11. Gratinera i ugnen på 225 grader i 25 minuter.

Servera med färsk rucolasallad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *