Archive for ‘Notis’

December 7th, 2012

Tempereing av choklad

Snart är det jul. Blev väldigt sugen på att göra praliner till jul och då är det bra att ha koll på hur man temererar choklad så den blir lättare att använda.

TEMPERERA MÖRK CHOKLAD: Bryt eller hacka chokladen i två bunkar. Värm halva mängden till 48 ? 50°C i en mikro eller vattenbad (se till att du ej får i vattenånga i chokladen). Rör ner resten av chokladen. Rör tills temperaturen är 27 ? 28°C. Värm därefter upp den till 31 grader. Nu kan du doppa det du vill i chokladen.

TEMPERERA VIT CHOKLAD: Bryt eller hacka chokladen i två bunkar. Värm halva mängden till 45°C i en mikro eller vattenbad (se till att du ej får i vattenånga i chokladen). Rör ner resten av chokladen. Rör tills temperaturen är 25 ? 29°C. Värm därefter upp den till 29 grader. Nu kan du doppa det du vill i chokladen.

TEMPERERA MJÖLKCHOKLAD: Bryt eller hacka chokladen i två bunkar. Värm halva mängden till 45°C i en mikro eller vattenbad (se till att du ej får i vattenånga i chokladen). Rör ner resten av chokladen. Rör tills temperaturen är 25 ? 27°C. Värm därefter upp den till 30 grader. Nu kan du doppa det du vill i chokladen.

February 21st, 2012

Årets semlor

20120222-060406.jpg

Vilken härlig bakkväll. Jag älskar semlor och imån har vi bjudit in några nära vänner för semmelfika. Naturligtvis bakar jag efter mammas recept, det finns inget annat. Ni hittar det här

August 17th, 2009

Matbloggar.com

Hej på er… bland alla mina receptinlägg så kommer här ett vanligt inlägg :)

Ni vet hur mycket jag brukar skriva om att få inspiration till sin matlagning från olika receptböcker eller sidor på nätet. Nu har jag lagt till min blogg hos matbloggar.com. Där kan ni säkerligen också hitta massor av inspiration. Klicka här för att komma till matbloggar.com