Site Overlay

Tempereing av choklad

Snart är det jul. Blev väldigt sugen på att göra praliner till jul och då är det bra att ha koll på hur man temererar choklad så den blir lättare att använda.

TEMPERERA MÖRK CHOKLAD: Bryt eller hacka chokladen i två bunkar. Värm halva mängden till 48 ? 50°C i en mikro eller vattenbad (se till att du ej får i vattenånga i chokladen). Rör ner resten av chokladen. Rör tills temperaturen är 27 ? 28°C. Värm därefter upp den till 31 grader. Nu kan du doppa det du vill i chokladen.

TEMPERERA VIT CHOKLAD: Bryt eller hacka chokladen i två bunkar. Värm halva mängden till 45°C i en mikro eller vattenbad (se till att du ej får i vattenånga i chokladen). Rör ner resten av chokladen. Rör tills temperaturen är 25 ? 29°C. Värm därefter upp den till 29 grader. Nu kan du doppa det du vill i chokladen.

TEMPERERA MJÖLKCHOKLAD: Bryt eller hacka chokladen i två bunkar. Värm halva mängden till 45°C i en mikro eller vattenbad (se till att du ej får i vattenånga i chokladen). Rör ner resten av chokladen. Rör tills temperaturen är 25 ? 27°C. Värm därefter upp den till 30 grader. Nu kan du doppa det du vill i chokladen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *