Site Overlay

Pizzabullar

Ingredienser
Portioner: Ca 30 stycken

1pkt färsk jäst, 50g
5dl mjölk, 37 grader
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
4 dl grahamsmjöl
8-9 dl vetemjöl

Fyllning
2 dl ketchup
200g rökt eller kokt skinka
3 dl riven mager ost
2 msk oregano

Pensling
1 ägg
flingsalt och oregano

Gör så här
1. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av mjölken och tillsätt sedan resten av mjölken. Rör ner olja, salt, socker och ägg. Tillsätt grahamsmjölet och nästan allt vetemjöl. Resten av mjölet används till utbakningen. Arbeta degen ca 5 minuter. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
2. Strimla skinkan. Sätt ut stora muffinsformar på plåtar.
3. Tag upp degen på mjölad bänk och arbeta ihop den. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en kaka ca 30 x 45 cm. Bred på hälften av ketchupen. Strö över hälften av skinkan, osten och oreganon. Rulla ihop degen och skär i ca 15 bitar. Lägg dem i muffinsformar. Gör likadant med resterande deg. Låt bullarna jäsa övertäckt med bakduk ca 20 minuter.
4. Sätt ugnen på 225°C.
5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över lite flingsalt och oregano.
6. Grädda bullarna mitt i ugnen 12 – 15 minuter.
7. Låt de bullarna på galler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *