Site Overlay

Körsbärssås

Denna sås passar perfekt till lamm eller varför inte en rådjurssadel.

ca 10 portioner

Ingredienser
3 scharlottenlökar
1 msk smör till stekning
5 dl rött vin
2 dl körsbärsvin, t ex Solbacka
4 msk konc kalvfond
4 dl vatten
400 g körsbärsmarmelad
5 tsk majsstärkelse
50 g smör

Gör så här
1. Fräs scharlottenlöken i smör.
2. Tillsätt vin, körsbärsvin, kalvfond & vatten.
3. Låt koka i ca 15 minuter.
4. Sila av såsen.
5. Tillsätt körsbärsmarmeladen
6. Låt koka i ytterligare ca 15 minuter tills 1/3 av såsen har kokat bort.
7. Blanda ut majsstärkelsen med lite av såsen, blanda ner i såsen och koka upp.
8. Vispa ner smöret vid serveringen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *