Site Overlay

Vegetarisk lasange


Igår gjorde jag o Johan en skitgod vegetarisk lasange. Den kan jag verkligen rekommendera! O den va jättelätt o göra.

Ingredienser
2 morötter
2 zucchini
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
0,5 chilipeppar eller annat med hetta
1 msk olja
1 brk krossade tomater
2,5 dl creme fraiche (eller andra alternativ)
2 tsk salt
0,5 tsk socker
nymalen svartpeppar
blad från en kruka basilika

250 g frusen bladspenat, tinad
200 g fetaost
9 lasagneplattor
100 g riven ost, smakrik!

Gör såhär
1) Skala och skär morötterna och zucchinin i halvmånar (alternativt mindre bitar om zucchinin e stor)
2) Hacka löken, vitlöken och chilin.
3) Fräs löksorterna i oljan tillsammans med morötterna, tillsätt zucchinin, tomaterna, creme fraiche och kryddorna utom basilikan.
4) Låt puttra i 10 minuter, tillsätt basilikan.
5) Smaka av och justera framför allt chilimängden.
6) Krama ur spenaten, smula fetaosten och börja lägga samman lasagnen
7) Först lite sås, lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås och så den rivna osten.
8) Grädda i 225 grader ca 30 minuter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *