Site Overlay

Laxbiff i pita med färsk mango och stark sås

Igår åt vi jättegott, en favvis hos oss, laxbiffar. Superenkelt att göra och är färdigt på noll-nix-tajm.

Ingredienser
2 laxbitar (såna du hittar i 4-pack i frysdisken)
Sambal olec
Salt & peppar
En liten skvätt matlagningsgädde
Ströbröd
1 ägg

Vi gjorde så här
1. Tina fisken
2. Lägg ner fisk, ägg, ströbröd, kryddor och matlagningsgrädde i en matberedare och mixa tills det blir en smet. Behöver inte vara helt slät.
3. Stek biffar (går snabbt, typ 1,5 minut på varje sida)
4. Servera sedan med de grönsaker du känner för och kanske lite färsk mango. Vi hade romansallad, tomater, gurka och mango.
5. Till hade vi även en egen sås. Blanda turkisk yoghurt, Sambal olec och mango chutney. Gör så stark som tungan klarar av.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *