Basilika och limerisotto med baconlindad kyckling

Jättegott och något man kanske vanligtvis inte gör, men inte alls svårt!

Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 pkt bacon eller lufttorkad skinka
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör eller olja
2 dl risottoris
4 dl höns- eller grönsaksbuljong
1 lime
1 kruka färsk basilika
1-2 dl nyriven parmesan
salt & peppar

Gör risotton så här
1. Finhacka lök och vitlök
2. Fräs i smör eller olja
3. Tillsätt ris och låt fräsa ytterligare utan att få färg
4. Sänk värmen, häll på varm buljong under omrörning
5. Låt risotton koka ihop i ca 18 minuter
6. Riv skalet på limefrukten och pressa ur saften
7. Strimla basilikan
8. Vänd ner basilika, limesaft och ost
9. Servera med ost, basilika & limeskal
10. Krydda med flingsalt och peppar

Fixa kycklingen
1. Linda kycklingfiléerna med bacon eller skinkan
2. Krydda lite med svartpeppar och salt
3. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter på 225-250 grader

Leave a Reply









Current ye@r *