Site Overlay

Mörk chokladtryffel

Chokladtryffel är en av mina laster. Det är ju så tokigt gott. Det är inte alls svårt att göra själv så testa!

Ingredienser
300 g mörk choklad av god kvalité
2 dl vispgrädde
20 g smör
cacao

Gör så här
1. Koka upp grädden i en kastrull. Hacka under tiden chokladen och lägg den i en porslinsskål.
2. Sätt skålen över en kastrull med kokande vatten så att chokladen smälter. Rör under tiden ner grädden till en jämn smet.
3. När smeten är helt blank rör i smöret. Rör runt tills chokladsmeten blir blank igen.
4. Häll ut tryfflen på ett fat och täck med plastfolie. Sätt in i kylen och låt den stelna i 1-2 timmar. Eller sätt in den i frysen så går det lite fortare.
5. Forma sedan små kulor av smeten, ta hjälp av en sked eller ett kuljärn. Eller fyll en spritspåse med smet och spritsa ut små kulor.
6. Rulla chokladkulorna i kakao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *