Site Overlay

Mascarponetårta med passionsfruktgelé

En fantastiskt god tårta! Ni måste smaka!

Antal portioner: 10

Ingredienser
150 g digestivekex
50 g smält smör
50 g hackad mörk choklad
9 gelatinblad
1 1/4 dl strösocker
2 äggulor
2 1/2 dl mascarponeost (250 g)
4 dl vispad grädde
1/2 dl kahlualikör
4 passionsfrukter
2 dl passionsfruktjuice

Gör så här
1. Tårtbotten: Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och smula digestivekexen. Smält chokladen i vattenbad. Blanda smulade digestivekex, smält smör och smält choklad. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten. Grädda i 8-10 minuter. Låt svalna helt.
2. Mascarponekräm: Lägg 6 av gelatinbladen i kallt vatten. Krama ur bladen och smält dem på svag värme. Låt svalna. Vispa grädden till hårt skum. Vispa socker och gulor pösigt. Blanda ner Kahlua och mascarpone. Vispa ner gelatinet och vänd sist ner den vispade grädden. Fyll i formen. Ställ att stelna i kylen.
3. Passionsfruktgelé: Lägg 3 av gelatinbladen i kallt vatten. Krama ur bladen och smält dem på svag värme. Låt svalna. Gröp ur passionsfrukterna i en skål och tillsätt 2 dl juice. Tillsätt det avsvalnade gelatinet under omrörning. Häll gelén ovanpå mascarponetårtan. Ställ att stelna i kylen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *