Site Overlay

Vegetarisk lasagne med aubergine

Mycket god lasagne för den som gillar vegetariskt!

Ingredienser
1 paket lasagneplattor
1 förpackning tomatsås
5 dl Creme fraiche, kan bytas ut mot lättare varianter
1 paket fetaost
2 st auberginer
100 gram riven ost, gärna en lagrad ost för mer smak
Salt & peppar
olivolja

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skiva auberginer tunt, lättast med hjälp av en mandolin.
3. Salta försiktigt skivorna av auberginen och stek dem i lite olivolja. Skivorna ska enbart stekas i någon minut.
3. Blanda samman creme fraish med smulad fetaost. Salta och peppra.
4. Ta fram en ugnsfast form och täck botten med lasagneplattor. Täck plattorna med tomatsås, auberginen och sist fetaoströran. Börja om på nytt med lasagneplattor och varva ingredienserna igen.
5. Unvik att toppa med lasagneplatta, då den inte kommer att mjukna i ugnen.
6. Toppa lasagnen med den rivna osten. Placera i ugnen i ca 40 min.
7. Servera med en god sallad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *