Site Overlay

Brytbröd med parmesanost

Ingredienser
25g jäst
2½ dl kall mjölk eller vatten
½ dl olivolja
2 dl riven parmesanost
½ tsk salt
ca 6 dl vetemjöl (360g)

Pensling
ägg
vallmofrö

Gör så här
1. Lös upp jästen i lite av mjölken i en degbunke. Tillsätt resten av mjölken, oljan, osten och saltet. Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta till en smidig deg ca 5 minuter. Täck degen med en bakduk och låt jäsa ca 1 timme.
2. Tag upp degen på lätt mjölad bänk och arbeta den. Rulla ut degen till en längd och skär i 15 lika stora bitar. Forma dem till runda bullar. Lägg dem i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Låt bullarna jäsa övertäckt ca 30 minuter.
3. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrö.
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter i 200° C.
5. Låt brödet svalna på galler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *