Currykyckling med rotsaker och currysås

Det här blev jättegott! Kände ett starkt sug efter curry – va väl länge sen sist, så den här rätten la sig perfekt i munnen :) Sen kom några barndomsminnen fram när jag gjorde såsen… kan tänka mig att vissa kommer rynka på näsan, men när jag va liten och vi åt grillat så va standardsåsen en kall sås med banan och curry. Testa den innan du dömer den.. om man gillar en söt sås så e den perfekt.

Ingredienser
3 kycklingfiléer
1 banan
1 rödbeta
1 zucchini
½ aubergine
½ röd paprika
broccoli
2 potatis
3 dl turkisk yoghurt eller liknande
curry, salt, peppar

Gör såhär
1. Behåll kycklingfiléerna som de är eller skär dem i mindre bitar
2. Lägg kycklingen i en skål och häll på curry och blanda runt. Mängden curry beror på hur stark smak du vill ha. Planera stek eller grillnign av kycklingen så den är färdig samtidigt som grönsakerna i ugnen. jag grillar gärna min kyckling på min OBH-Nordica innegrill och det går i ett nafs. Starkt rekommenderat att köpa en sån.
3. Tvätta alla grönsaker förutom rödbetorna och skär dem i “lagom” bitar, lägg i en ungssäker form, häll över lite olivolja och sätt in i ugnen, 225 grader i ca 20 minuter eller tills grönsakerna är färdiga.
4. Skala rödbetorna och riv på den grova sidan på rivjärnet. Sen e det färdigt
5. Skala bananen och lägg i en skål, blanda med turkisk yoghurt och häll i curry. Blanda och smaka av så såsen blir så smakrik som du vill ha den.

Enjoy! Jag hoppas ni ska gilla rätten lika mycket som jag gjorde. Gör den till din egen! Curry va mitt val för dagen men det går ju lika bra med chili eller bara klassisk salt och peppar.

Tags:

Leave a Reply









Current ye@r *