Kycklingpytt

När jag gjorde “pytten” igår så var jag fortfarande sugen på curry så det fick bli det två dagar i rad. Men det blev Ohhhh så gott. Tänk att slippa Findus Oxpytt och göra något nyttigt, färskt och läckert från scratch!


4 portioner

Ingredienser
2 potatisar
1 liten palsternacka
1 morot
½ sötpotatis
½ zucchini
1 rödlök
1 röd paprika
olivolja
3 kycklingfiléer
curry, salt, peppar

Gör såhär
1. Skär kycklingen i mindre bitar, lägg i en skål och krydda med curry, salt och peppar efter smak. Lägg åt sidan
2. Skär alla grönsakerna i små tärningar och lägg i en ugnssäker form, häll över lite olivolja och salta och peppra
3. Sätt in i ugnen, 200 grader, i ca 10 minuter och rör om med jämna mellanrum
4. Ta fram ett stekjärn, hetta upp lite olivolja och smör och stek kycklingen – lägg sedan åt sidan
5. Ta ut grönsakerna ur ugnen och häll i stekjärnet. Stek en stund tills grönsakerna är färdiga och har fått en fin stekyta.
6. Frivilligt – stek ett ägg eller två – för mig är det ju självklart att ha ägg till “pytten” 7. Om kycklingen svalnat, släng den på järnet i några sekunder innan du lägger upp maten på tallriken.

Mumma!!! Enjoy!

Tags:

Leave a Reply









Current ye@r *