Site Overlay

Cheesecake med blåbär

Denna cheesecake var fantastiskt god. Räcker till 7-10 personer. Jag tog lite extra blåbär, man kan inte få för mycket blåbär : )
Jag serverade kakan med snabbt tinade blåbär rörda med lite rörsocker

Ingredienser
300 g digestivekex
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl majsmjöl
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia
2.5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak)
1 dl frysta blåbär

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Smält smöret och krossa kexen i mixer. Rör i det smälta smöret.
3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
4. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader.
6. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
7. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.
8. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd.
9. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *