Vegetarisk currygryta

Enriktigt härligt indisk vegetarisk currygryta.

Ingredienser
2 st gul lök
1 st butternutpumpa
1 st blomkålshuvud, litet
1 st färsk chili(kan uteslutas)
4 st vitlöksklyftor
1 näve koriander, färsk
0.5 burk rogan josh-pasta, Patak’s (à 283g)
400 g Kikärtor
100 g babyspenat
500 g yoghurt, naturell

Gör så här
1. Skala och hacka löken och lägg i kastrullen med en skvätt vatten och rikligt med olivolja.
2. Dela pumpan försiktigt på mitten och skär sedan i 1 cm stora bitar tvärs över.
3. Lägg bitarna i stekpannan med löken.
4. Ansa blomkålen och ta bort bladen. Skär i munsbitsstrora bitar och lägg dem i pannan (om du vill ha lite extra krydda kan du skiva ner färsk chili nu).
5. Krossa vitlöken och finhacka koriandern med stjälkar och allt.
6. Spara några korianderblad till dekoration. Lägg allt i pannan tillsammans med en rejäl skvätt kokande vatten.
7. Tillsätt kryddpastan och kikärtorna. Rör om väl och sätt sedan ett lock på grytan.
8. Låt stormkoka och rör om då och då.

Servera med ris, yoghurt och sallad

Leave a Reply









Current ye@r *