Site Overlay

Äppel- och böngryta

Väldigt lätt och väldigt gott. Här kan man naturligtvis variera hur mycket som helst. Älskar mat som man kan variera efter eget huvud.

Ingredienser
1/2 gul lök
2 msk rapsolja
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk malen kryddpeppar
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen spiskummin
2 stora äpplen
225 g kokta vita bönor
1 tsk strösocker
salt och malen vitpeppar

Gör så här
1. Skala och skiva löken. Bryn löken i olja tills den är gyllenbrun. Häll i alla kryddor och låt det hela fräsa lätt i 2 minuter.
2. Kärna ur äpplena och skär dem i små tärningar. Blanda ner dem i lökröran tillsammans med sockret. Rör om ordentligt så att alla äppelbitar blir kryddiga.
3. Vänd ner bönorna när frukten blivit mjuk. Krydda med salt och peppar. Låt alltsammans bli varmt innan det serveras.

Servera med ris och turkisk yoghurt med vitlök. Det är även gott med något bröd som du kan äta med, som pitabröd, tortillia eller liknande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *